About color.me

colorme

Wat is color.me?
Color.me is een ammoniakvrije haarkleurlijn gebaseerd op honing, met shea boter en granaatappel.

Color.me is zo natuurlijk mogelijk terwijl toch aan alle vereisten van een permanente haarkleur worden voldaan.
Color.me is zacht voor het haar en de hoofdhuid, door een unieke compositie van getelde moleculen die huidvriendelijk reageren door de gegarandeerde moleculaire verbinding.

In het verleden werden haarkleuringen enkel gemeten in termen van gewicht, zonder aandacht te besteden aan het totaal aantal aanwezige moleculen. De nieuwe technologie die COLOR.ME bevat laat het toe elke molecule te tellen. Doordat elke molecule geteld kan worden, kan er ook verzekerd worden dat elke molecule verbinding kan leggen met een andere. Zo ontstaan optimaal werkende moleculenparen.

Ammoniakvrij
COLOR.ME heeft een natuurlijk en aangenaam parfum van rozenbottel.
Noch de client, noch de stylist worden blootgesteld aan ammoniakdampen en kunnen ze dus niet inhaleren. Door het ontbreken van ammoniak is COLOR.ME niet enkel minder schadelijk, het haar zal ool langer zijn glans en kleurresultaat behouden.

PPD-vrij
Veel van de hoofdhuidirritaties en ellergische reacties tijdens het kleurproces worden veroorzaakt door paraphenylendiamine.
COLOR.ME is geheel PPD-vrij waardoor het risico op irritaties en allergische reacties wordt geminimaliseerd.

Het kleurbeleid
Een nieuwe manier van kleurinterpretatie: natuurlijker, harmonieus en glanzend haar. Dat betekent dat COLOR.ME het natuurlijke kleurpatroon van je klant respecteerd en geen te sterke onnatuurlijke kleur creërt.

De keuzes die we maken
COLOR.ME is een voedende haarkleur die zo natuurlijk mogelijk is. Maar toch de resultaten verzekert van een permanente haarkleur.
COLOR.ME zit boordevol efficiënte, natuurlijke en verzorgende ingrediënten:

colorme honing2
HONING bevat:

 • Suiker. Dit is watervasthoudend, waardoor het de haarschacht dieper hydrateert. Suiker kan maar liefst tien keer het eigen gewicht in water absorberen.
 • Mineralen die gebruikt worden in natuurlijke medicijnen voor het versterken van nagels en haar (keratine)
 • Proteïnen die de bouwstenen zijn van de haar structuur.
 • Enzymen breken het zuurstof en de vrije radicalen af. Werken als ontstekingsmiddel voor de huid en beschermen de haarkleur tegen vervagen.
 • Aminozuren bouwen mee aan de haarstructuur.
 • Vitamines hydrateren haar en huid
 • Flavonoïde, polyfenol en glucose

HONING

 • bouwt de haarstructuur op
 • behoudt de elasticiteit
 • hydrateert, geeft glans en maakt haar soepel
 • herstelt en verzacht de hoofdhuid

 

 

honing, granaatappel en shea boter

SHEA BOTER

Shea boter is opgebouwd uit vijf verschillende essentiële vetzuren die ervoor zorgen dat haar langer water kan vasthouden en dat de huid beter wordt gehydrateerd. Fenolische verbindingen staan erom bekend sterke antioxidanten te zijn. Shea boter herbergt tien van zulke fenolische verbindingen. Het fenolische profiel van shea boter is gelijk aan dat van groene thee en de totale fenolische inhoud van shea boter is dezelfde als die van virgin olijfolie.

 • Het herstelt en bouwt haar op van binnenuit
 • Het beschermt haar tegen UV-stralen, hitte en fysieke stress
 • Het maakt het haar zacht en glanzend

 

colorme granaatappel

GRANAATAPPEL

Al sinds de oudheid is de granaatappel een symbool van leven en vruchtbaarheid maar nog meer van kracht. In granaatappel zitten meer polyfenolen dan in rode wijn en blauwe bessen. Door hun kracht als antioxidant beschermen ze heel wat planten tegen UV-stralen. Polyfenolen hebben bij de mens een erkende werking als ontstekingsremmer, ook hebben ze hun effect in de preventie van kankerontwikkeling. Een subgroep van polyfenolen zijn flavanoïden. Deze beschermen onze cellen tegen vrije radicalen. Flavanoïden zijn een sterkere antioxidant dan vitamine E en bevorderen het menselijk immuunsysteem.

 • Het is een sterke antioxidant
 • Het gaat veroudering tegen
 • Het biedt kleurbescherming
 • Het beschermt tegen UV

COLOR.ME BEVAT OOK CONCENTRATIES VAN ANDERE HOOGWAARDIGE INGREDIËNTEN, ALS:

ROZENBOTTEL: Is een effectieve antioxidant die zorgt voor kleurbehoud. Rozenbottel is als ingrediënt erg populair in het hogere segment van huidverzorgingsproducten.

EXTRACT VAN RODE WIJNBLADEREN: zacht voor de huid.

DRUIVENPITOLIE: bevat linolzuur en lecithine. Deze hydrateren en reguleren de PH-waarde. Ze versterken de natuurlijke, beschermende film van het haar.

COLLAGEENHYDROLYSAAT: Dit is een populair ingrediënt in de huidverzorging, vooral binnen het anti-verouderingssegment. Het hydrateert het haar en maakt het glad.

KOKOSNOOTOLIE: bestaat uit lange moleculaire kettingen die niet enkel resistent zijn tegen heel wat chemische reacties maar de hoofdhuid ook beschermen tijdens het kleurproces.

ALOE VERA: Herstelt het haar en geeft glans.

PANTHENOL: heeft ontsmettende kwaliteiten en is zacht voor de huid. Het hydrateert het haar en maakt het zacht.

ZOETE AMANDELOLIE: maakt de huid zacht en glad. Is voedend en genereert glans door de overvloedige aanwezigheid van vitamine E.

ONS WATER

45% van onze kleur bestaat uit water. Dit is belangrijk voor de juiste coherentie van de kleur. Het water is voor gebruik gezuiverd en gedistilleerd.

Dit water wordt ook gebruikt om de machines en de kleurreservoirs te reinigen die tijdens de productie van de haarkleuren worden gebruikt. Het residu wat overblijft na het produceren van onze haarkleuren wordt door een gespecialiseerde firma op een milieu-vriendelijke manier verwerkt. Voor het overgebleven water terug naar de rivier vloeit, wordt het gezuiverd in het waterzuiveringsstation dat zich binnen onze fabriek bevindt. Daardoor is het water dat in de rivier komt, schoner dan de rivier zelf.

ONZE PIGMENTEN

Zijn micropigmenten met een uitstelfunctie. Omdat COLOR.ME het zwellen van de haarschacht drastisch vermindert, moeten de pigmenten klein genoeg zijn zodat ze de haarschacht diep kunnen penetreren. Daarom wordt er voor COLOR.ME gebruik gemaakt van micropigmenten. Deze stellen het oxidatieproces uit omdat ze eerst diep tot de haarschacht doordringen. Deze methode garandeert een glanzend en langdurend kleurresultaat.